Home » traceerbaarheid vlees

Traceerbaarheid vlees

Blonde Angus

Onze Blonde Angus runderen zijn een kruising van het Black Angus en het Blonde D'aquitaine ras. De dieren komen uit Duitsland dichtbij de grens van Nederland bij Heerlen. Ze zijn met een leeftijd van 12 maanden in  2018 naar onze boerderij gekomen. Deze koeien groeien samen op en krijgen onbeperkt gras, water en bewegingsvrijheid. De dieren hebben een zo vrij mogelijk leven op onze boerderij. 

100% Black Angus

De 100% Black Angus runderen op ons bedrijf komen van een boerderij 5 km van ons. Deze runderen zijn allemaal vrouwelijk en te vinden in het nationaal stamboek. Ze zijn samen opgegroeid in een familiekudde en met een leeftijd van  12 maanden bij ons op de boerderij gekomen.  Ze vormen een hechte groep 


Japanse Wagyu

Onze Wagyu kudde bestaat grotendeels uit 100% stamboek Wagyu runderen.  Met ons fokprogramma hebben we een familiekudde met stier die zorgt voor natuurlijke dekking. Wagyu koeien zijn moeilijk te krijgen en komen dan ook van verschillende delen van Nederland en Duitsland. In Augustus kochten we onze eerste Wagyu koeien in Duitsland bij Hannover met  dekstier Shigezo. Begin 2019 kwam ons 2e groep zuivere Wagyu uit Brabant. In Mei dit jaar hebben we  een top Wagyu koe  'Dagmar' met kalf lopen die een hoge score heeft.  Al het verpakte vlees bevat een sticker van de slager met daarop de datum van de slacht. Zo kunnen we 100% traceerbaar werken.